10 hasznos tanács vegán receptekhez!
Megfelelő alapismeretekkel és praktikákkal megkönnyíthető a vegánok napi főzési és a kapcsolódó házi tevékenységek rutinja.
A legfontosabb, hogy legyen az ismereteink között, pár olyan fontos jótanács, amelyek hasznosak lehetnek vegán receptek elkészítésénél.
Az alábbiakban 10 praktikum, amivel könnyebbé teheted vegán mindennapjaidat.
- Rántás: A rántást a megszokott gyakorlattal szemben, szárazra törölt fazékban forrósítsuk fel és addig melegítsük, amíg aranybarna-színűvé válik. Amikor egyenletesen megbarnult, a tűzről lehúzva öntjük hozzá az olajat.
- Az ételek sűrítéséhez ne használjunk teljes kiőrlésű lisztet, mert az nem sűríti be az ételt.
- Vaniliás cukrot készíthetünk házilag, ha egy zárt üvegbe rakott barnacukorba vanilia rudat helyezünk és így tároljuk.
- Reszelt citromhéj tárolása: a vékonyan lereszelt citromhéjat cukorral összeverve, jól zárható üvegben hónapokig tárolhatjuk.
- A tojás helyettesére használjunk 1 ek. őrölt zabpelyhet, 1 tk. őrölt lenmagot vagy lenmagpelyhet vagy 1 evőkanál szejtánt. Mindegyik kiváló „ragasztóanyag”
- A párolás, az nem víz feletti párolást jelent, hanem az olaj és víz keverékét jelenti. Fontos, hogy az olaj és a víz egyforma mennyiségben legyen.
- Vegán tejfölt főtt fehér rizzsel vagy puhára főzött búzadarával sűríthetünk.
- Kömény vagy más fűszer mozsárban törésénél, a mozsárba rakjunk sót édes étel esetén a pedig cukrot és együtt törjük össze a fűszert, így nem fog szétpattogzani.
- Virágbabot április elején vessünk, mert így terem rajta elegendő mennyiségű bab. Olyan helyre vessük, ahol felfuthat.
- Tisztításhoz, használjuknk vízzel pépesre kevert szódabikarbónát. Kiválóan tisztítja az ezüst és krómozott felületeket