Mit kezdjünk a makacs köhögéssel?

Közeleg a tavasz, Te mégis folyton köhögsz? Eláruljuk, hogy lehetsz úrrá ezen a kellemetlen problémán, kizárólag természetes módszerek segítségével.

Mi okozza a köhögést?

A köhögés önmagában nem betegség, hanem a tüdő és a hörgök irritációjának egyik tünete. A légzőizmok erőteljes összehúzódása hozza létre, ami a levegő nagy mennyiségű és gyors kiáramlását hozza létre. A szervezet így próbál megszabadulni a légutakat a váladéktól, idegen anyagoktól, baktériumoktól, stb.

Első lépésben hagyjuk el étrendünkből minden olyan táplálékot, ami váladék felgyülemlését okozhatja a tüdő felszínén. A legfontosabb egy időre a tejtermékek teljes kizárása diétánkból (sajtok, joghurtok, pasztörizált tej). A makacs köhögés megszüntetéséhez le kell mondanunk az immunrendszert gyengítő élelmiszerekről. Tehát néhány hétre elfelejthetjük a finomított cukor minden formáját, nem csak azt, amit otthon édesítőszerként használunk. Cukor található a csokoládéban, süteményekben, kekszekben, stb. Fogyasztásuk már kis mennyiségben is jelentősen megnehezíti a köhögés legyőzését.

Erősíts vitaminokkal és melegítsd fel szervezeted!

A baktériumokkal szemben ajánlott növelni a C-vitamin bevitelt. A gyógyszertárakban kapható készítmények jelentős része sajnos nem képes fedezni napi szükségletünket, ezért feltétlenül a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra kell helyeznünk a hangsúlyt. A tüdőben felgyülemlett váladéktól még így sem szabadulhatunk meg, ha csak nem melegítjük fel szervezetünket. A forró teák (főleg hársfavirág!) citrommal és málnaszörppel kiváló ellenszerei a makacs köhögésnek. Emellett fogyaszthatunk forró húslevest is, vagy forralt bor sok szegfűszeggel.