Istria látnivalók

A hozzánk legközelebb eső része Horvátországnak az Isztria.A háromszög alakú Isztriai félsziget minden évben rengeteg turistának vonzó uticél.Elbűvölő kis városai tökéletesen romantikus nyaralást ígérnek, sokan nászútjuknak is az Isztria egyik tüneményes városát választják.

Az Isztria üdülővárosai között talán a leghíresebb Rovinj városa, a vitathatatlanul a legromantikusabb város sz Isztrián, mely egy fékszigetre épült, hangulatos óvárosa,kanyargós sikátorai igazán egyedi hangulatot kölcsönöznek.

Umag egy egészen pici, de annál kellemesebb üdülőváros, mely sokaknak ismerős lehet az Open Umag, híres teniszversenyről vagy akár a Bor Világnapján tartott ünnepről.

Novigrad egy igazi kis halászfalú, ahol már a turizmusból is jelentős bevételek folynak be, a falu egy csodálatosan szép stranddal is rendelkezik.

Porec az egyik legismertebb üdülőváros az Isztrián, rengeteg látnivalóval várja az ide látogatókat, igazi nyüzsgő üdülőközpont, csodaszép óvárossal.

Vrsar tökéletes uticél a sportrepülés után érdeklődőknek, de természetesen egy tengerparti nyaraláshoz is ideális, a nudizmus szerelmeseinek a lehető legjobb választás a kontinens legnagyobb nudista telepe!

Rabac az aktív turizmus kedvelőinek egyik paradicsoma, de emellett két fantasztikusan szép, messze földön híres strandot is találunk itt, a számtalan gyönyörű, kavicsos és sziklás strand között.

Pula nemcsak egy kellemes tengerparti nyaraláshoz, de egy remek városlátogatáshoz is kiváló, leghíresebb nevezetessége a római kori amfiteátrum.

Medulin egy Pulától nem messze található üdülőváros, nyaranta a komolyzene szerelmesei özönlenek ide, de a pezsgő tengerparti nyaraláshoz is nagyon kellemes.

Savudrija egy piciny halászfalu, inkább  a nyugodt nyaralás kedvelőinek ajánlott, érdekes látványossága  a helyi világítótorony. Az Isztria kevésbé ismert városkái is remek kirándulási lehetőséget tartogatnak, ilyen például

Hum városa, mely a világ legkisebb városa.

Ilyen pici, ismeretlen de mégis kellemes kirándulásra lehetőséget adó városok még Krsan, Motovunk és Pazin.