Használjon molinót a reklámkampányában!

A kültéri reklám hihetetlenül sokszínű és érdekes. Sokszor még egy-egy tévéreklámnál is nagyobb sikert lehet velük elérni, hiszen ha a tévében reklámot látnak az emberek egyszerűen elkapcsolnak és nem várják meg a végét. Ezzel ellentétben egy érdekes kültéri óriásplakát vagy molinó egy pillanat alatt felkelti egy személy érdeklődését, megállít valakit, aki végig tudja azt olvasni és így sokáig az emlékezetébe tud vésődni az üzenet.

Nagyon népszerű típusú molinók a pvc reklámponyvák. A népszerűségének az oka, hogy rendkívül rugalmas és tartós, ugyanakkor viszonylag olcsó reklámeszköz. Az egyedi gyűrűzésnek köszönhetően bárhová (pl.: épület oldalára, kerítésre, 2 fa közé, stb.) egyszerűen felhelyezhető. Mivel remekül ellenáll a szeszélyes időjárásnak, így sokáig használható kültéren.

A környezetnek, az üzenetnek és a kampánynak megfelelően többféle molinó közül választhat. Létezik kétoldalas, átvilágítható, és lyukacsos/hálós változata is, mely átereszti a szelet. A felületük lehet fényes vagy matt: fényes molinót akkor készíttessen, ha nagyon kreatív, élénk, és színes megjelenésű reklámot szeretne; a matt felületű molinók pedig főként beltéri, jól megvilágított terekben mutatnak jól.

Íme néhány jó tanács a molinó megtervezéséhez, hogy biztosan emlékezetes maradjon:

Méret – A molinók méreteit legtöbbször négyzetméterekben mérik. Az 1-2 négyzetméterestől a 20-25 négyzetméteresig bármekkorát választhat kampányához, a legfontosabb, hogy azon a helyen, ahová majd elhelyezi jól mutasson.

Színek – A reklámnak tartalmaznia kell egy merész, fényes felületet, szokatlan színekkel, hogy az elkapja a járókelők figyelmét, és arra buzdítsa a fogyasztót, hogy olvassa tovább a hirdetést, mert az érdekes lehet.

Képek – Egy megdöbbentő, érdekes képpel is felhívhatja a járókelők figyelmét. Legyen az túlzó, vagy minimalista, a lényeg, hogy ne olvadjon bele a környezetbe.

Szlogenek – Minden reklámnak szüksége van egy ütős szlogenre, ami rövid, gyorsan elolvasható, és könnyen megjegyezhető. Ez a molinón kapjon kiemelt helyet, és feltűnő betűtípust, illetve színt!

Tartalom – A molinó nyomtatása előtt kétszer is nézze át a mintát, hogy minden fontos információ rajta legyen, ami kell. Attól függően, hogy mi a célja a molinóval, legyen rajta a cég neve, honlap címe, telefonszáma, egy akció, vagy éppen egy új üzlet nyitási időpontja.

Ha jó minőségű, látványos, és tartós molinót szeretne készíttetni, bízzon meg egy ezzel foglalkozó külső céget. Rengeteg reklámcég, nyomda, és stúdió közül választhat, akik egytől egyig kitűnő munkát végeznek.