Az infrafűtés 10 fantasztikus előnye

Hazánkban minimum 180 olyan nap van, mikor fűteni kell otthonunkat, ez a téli 3 Celsius fokos átlaghőmérsékletnek köszönhető. Az energia árak még a rezsicsökkentésnek köszönhetően is magasak, a rengeteg fűtési lehetőség, eszköz, berendezés között pedig szinte lehetetlen kiigazodni. Van, akinek a fával való fűtés, van akinek pedig a gázfűtés vált be leginkább. De mi most az egyre népszerűbb infrafűtésnek az előnyeit fogjuk felsorolni.

1. Biztonságos
Egy fűtőtest vásárlásakor a biztonság a legfőbb szempont. Az infrapanelek soha nem tudnak annyira felmelegedni, mint egy hagyományos fűtőberendezés. A fém burkolat elfedi magát a fűtőpanelt, így kisgyerekek is hozzáérhetnek anélkül, hogy megégetné őket.

2. Minimális karbantartást igényel
Senki sem szeretni, ha valami túl sok karbantartást igényel. Egy elektronikus infrapanelben nincsenek mozgó alkatrészek, így a karbantartási munka minimális. Csupán rendszeresen kell tisztítani.

infrafűtés

3. Gyorsan felmelegszik
Egyes fűtőtesteknek hosszú idő kell, míg felmelegednek, illetve amíg kihűlnek. De egy infrapanel esetében ez nem így van, ugyanis bármilyen rég volt már bekapcsolva, és bármennyire is kihűlt, viszonylag gyorsan a kívánt hőmérsékletet tudja biztosítani.

4. Csendes
Olyan zajérzékeny helyiségben, mint például a hálószoba, nagyon fontos hogy ne legyenek búgó motorok, ventilátorok. Az infrafűtésnek ez is egy hatalmas előnye, hogy szinte hangtalanul árasztja magából a meleget.

 

 

5. Úgy melegít, mint a Nap
A hagyományos konvektorokkal szemben egy ilyen berendezés nem a levegőt melegíti fel, hanem a falakat, a padlót, illetve a berendezési tárgyakat, úgy mintha a Nap sugarai sütnék azokat. Így a hőérzet sokkal kellemesebb, és a levegő sem szárad ki.

6. Költséghatékony
Az infrapanelek használatával akár a fűtési költség 30%-át is megtakaríthatjuk (persze ez függ a szigeteléstől, a belmagasságtól, és egyéb tényezőktől). Előnye ugyanis, hogy ha akarjuk, csak “zónákat” fűt be, nem pedig az egész házat. Elegendő csak azt a panelt bekapcsolni, ahol éppen tartózkodunk.

7. Környezetbarát
A mai korban tudatosan kell használnunk minden erőforrást, vigyáznunk kell bolygónkra. Az infrafűtés során semmilyen mérgezőanyag nem keletkezik.

infrafűtés

8. Energiahatékony
Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik az is, hogy kevesebb energiát használjunk. Az elektronikus infrapanel a felvett energia 100%-át hővé alakítja. Továbbá már azzal is energiát takaríthatunk meg, hogy nem kell egy órával előbb elkezdeni fűteni, ha meleget szeretnénk, hiszen, mint már említettük szinte azonnal képes felmelegíteni a szobát.

9. Nem káros az egészségre
Az allergiások pontosan tudják, hogy milyen fontos a tiszta levegő az otthonokban. A régi fűtőtestekkel ellentétben az infrafűtés során nincs felesleges légmozgás, így a por és a pollenek nem árasztják el az egész házat. Továbbá segítségükkel megakadályozható a falak bepárásodása, penészedése is.

10. Helytakarékos, stílusos
Az infrapanel nagy előnye, hogy a megvásárlást követően, falbontás és egyéb nagy munkálat nélkül beüzemelhető. Egyszerűen csak fel kell rakni a falra (vagy a plafonra!), ahol a pár centis vastagságával szinte észrevehetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy több színben is kapható, így beleolvad a fal színébe, vagy épp mint egy festmény kitűnhet abból.